Wateroverlast Dilbeek - Update 3/1/2024 - 18u

Door Willy Segers op 3 januari 2024, over deze onderwerpen: Dilbeek

Gisteren en vandaag waren er ook in Dilbeek meldingen van wateroverlast:
♦ Bruggeveldstraat
♦ Polderstraat
♦ Bullenberghofbaan
→ Hier gaat het over de Molenbeek die verzadigd was, waardoor de waterspiegel gelijk kwam te staan met de straat. Ondertussen is het gestopt met regenen en is het water al flink gezakt. Dit wordt uiteraard strikt opgevolgd want verwacht wordt dat dit opnieuw zal stijgen bij nieuwe regenval later op de dag en morgen.

♦ Wolsemstraat

→ gisteren en vandaag werden hier kolken leeg getrokken
 

♦ Koeivijverstraat

→ eveneens een probleem met de riolering waarvan vermoedelijk de riolering van het afvalwater verstopt zit; hier is tussenkomst van Farys vereist;
 

♦ A. Gossetlaan

→ ook hier werden kolken geruimd.

 

Daarnaast waren ook interventies van onze gemeentelijke werklieden (o.a. een omvergevallen boom in de Kloosterstraat). De pompwagen van Openbare Ruimte reed de hele dag rond. Onze werklieden trokken de hele dag kolken leeg waar zichtbaar verstoppingen zaten.

Op dit moment (woensdag 18u) is alles onder controle. De openbare verlichting blijft ook deze nacht branden.

Sinds gisteren is ook het Provinciaal Rampenplan van kracht:

Korte Termijnvoorspelling (48u)
Ook vanavond en morgen wordt nog regen verwacht in de vorm van buien. De juiste hoeveelheid en locatie is daarom nog niet helemaal duidelijk, maar de verwachte neerslaghoeveelheden zouden beperkt moeten blijven tot lokaal ca 10 mm in 24u. Afhankelijk van waar de buien precies vallen, kunnen er zich terug beperkte peilstijgingen voordoen, maar er worden geen extra kritieke overstromingen verwacht.

Lange Termijnvoorspelling (10 dagen)
Het einde van de week wordt droger waardoor de waterpeilen opnieuw zullen kunnen dalen.


Oproep aan de inwoners

► Wateroverlast en brandweer nodig? Gebruik het digitaal formulier op www.1712.be of op de webstek van de hulpverleningszone Vlaams-Brabant West 
Je wordt er zo snel als mogelijk geholpen.

► Bel enkel naar 1722 als je geen internet hebt. Gebruik 112 enkel voor levensbedreigende situaties.

► Daar waar kritiek overstromingsgevaar verwacht wordt, zullen het lokaal bestuur en de brandweerdiensten zandzakken bedelen. Vertrouw op de deskundigheid van de veiligheidsdiensten.  
► Wees voorzichtig op de weg bij veel regen. Hou voldoende afstand en probeer bruusk remmen te vermijden. Gebruik de hoofdwegen, rijd niet in een straat die onder water staat.
Is het zicht beperkt? Zet dan – ook overdag – je dimlichten aan.

Iedereen van onze diensten en hulpdiensten is paraat.
De situatie wordt continu opgevolgd. Alvast onze dank aan de paraatheid van onze gemeentelijke diensten en werklieden, de brandweer en de politie. 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is